پوتین و طرح اقتصادی برای مبارزه با تحریم غرب
پوتین و طرح اقتصادی برای مبارزه با تحریم غرب
تلوزیون میادین
مترجم: احمد مزارعی ،ششم فوریه 2015
ولادیمر پوتین نقشه و برنامه اقتصادی تازه ای را ترسیم میکند که مانعی در راه تحریمهای اقتصادی غرب بر علیه روسیه خواهد بود ، این برنامه با تکیه بر رشد اقتصادی با استفاده از توانائیهای موجود در کشور ودر مقابله با خطر تحریمهای غرب خواهد بود.
تآسیس صندوق رفاه ملی روسیه با سرمایه 66.5 میلیارد دلار
توانائیهای اقتصادی داخلی روسیه ، شامل بخشهای صنعتی وکشاورزی میشود ، گسترش فعالیت در این دو زمینه کمک بزرگی خواهد بود برای تولیداتی که بتواند در درجه اول نیازمندیهای داخلی را تامین کند وسپس به صادرات بپردازد، تحقق این امر از طریق تقویت نظام بانکی وتاسیس شرکتهای کوچک ومتوسط وبا گرفتن کمک از صندوق احتیاطی دولت فدرال ، از جمله صندوق رفاه ملی که با 66.5 ملیارد دلار ، بزودی تاسیس خواهد شد.
این برنامه رئیس جمهور اگر چه اساسا بر توانائیهای داخل کشور تکیه دارد ، اما خارج ومخصوصا کشورهای دوست را هم از برنامه کاملا حذف نمیکند،گسترش وتعمیق بخشیدن رابطه با کشورهای دوست وبستن قرارداد ها ئی برای تسهیل امور مبادلات بازرگانی وهمکاری در امر سرمایه گزاری ، همه اینها در چهار چوب طرح نوین پوتین جا داده شده است ، تفاهمنامه هائی که با چین ،مصر وسایر کشورها امضاگردیده ، انعکاسی از این توجه تازه پوتین است.
«حقوق خارجی موسکو»نیز به فراموشی سپرده نشده است ، تعویض خسارتهائی که در جریان جنگ جهانی دوم بر روسیه وارد شده، شامل مرور زمان نگشته است ، مجلس دومای روسیه در نظر دارد با تآسیس کمیته ای به ارزیابی از خسارتهائی که آلمان بر اقتصاد اتحاد شوروی سوسیالیستی وارد کرده است ، بپردازد وسپس بصورت مطالبه رسمی مطرح نماید.
یکی از نمایندگان حزب لیبرال روسیه بنام میخائیل دیگتیاریف، که خسارتها را ارزیابی نموده است ، بر این باور است که دولت آلمان باید مبلغ سه تا چهار هزار میلیارد دلار ، به دولت فعلی روسیه که وارثان قانونی اتحاد شوروی سوسیالیستی سابق هستند ، بپردازد.
آدمیرال ولادیمیر کومودوف ، که رئیس کمیته دوما مربوط به امور دفاعی میباشد ، طی پیامی از شهروندان روسیه خواست تا در مورد حجم خسارتهائی که بتوسط آلمان فاشیستی بر اتحاد شوروی سوسیالیستی وارد شده ، بویژه از دست رفتن نیروهای انسانی که نمیتوان قیمتی برای آن قائل شد ،نظرات خودرا ابراز کنند .
بسیار روشن است که ولادیمیر پوتین میکوشد که سرمایه های انسانی ، صنعتی وکشاورزی را بسیج کرده وبرای مقابله با تحریمها ی موجود که بربریت آن کمتر از جنگ جهانی دوم نیست ، اماده سازد ، ابزار امروزی دشمنان روسیه اقتصاد واسلحه گرسنگی میباشد.تنها ائتلاف کنندگان تغییر کرده وجای خودشان را به آمریکا وآلمان داده اند، این دو در خندق واحدی، جبهه بر علیه ملتی گشوده اند که دهه ها پیش نازیسم هتلری را به گور سپردند.
روسیه یا در واقع گروه پوتین از مدتها پیش از وقایع اوکراین خودرا برای مقابله اقتصادی، سیاسی و حتا فرهنگی (بحث نظامی فعلا بماند برای بعد )با امپریالیسم آمریکا آماده کرده بود، نه تنها در درون مرزهای روسیه، اما با «صبوری» منتظر فرصت مناسب بود. بعد از اشغال عراق که روسیه در همان روز اول ۴۱ میلیارد دلار قراردادهایش را با رژیم صدام از دست داده بود، وزیر خارجه روسیه به پوتین گفت که آمریکا قصد حمله به ایران (به ملت ایران و نه به رژیم حاکم) را دارد، پوتین فقط گفت «بدون اجازه شورای امنیت»؟ ترجمه گفته پوتین به زبان ساده یعنی مگر ما (روسیه) چوب باقلا یا برگ چغندر هستیم!! بعد از آن بود که آمریکا چه در منطقهٔ و چه در سطح بینالمللی سیلیهای محکمی از روسیه دریافت کرد. آمریکا و متحدان اش جنگ را در سوریه کاملا باخته اند، قضیه اوکراین و شبه جزیره کریمه هم از دید روسیه و حتا آمریکا تمام شده است، اما آمریکا زور بیهوده میزند. در تاریخ ۹ بهمن ماه ۱۳۹۳ روسیه گفت، «»اوکراین باید برای حفظ تمامیت ارضی خود سیاست بی طرفی را در پیش گیرد»». پیام روسیه این بود که اگر سیاست بی طرفی در میان نباشد، تمامیت ارضی نیز در کار نخواهد بود!! «حفظ تمامیت ارضی» از دید دیپلماسی روسیه یعنی اگر اوکراین میخواهد به غرب متمایل شود هیچ اشکالی ندارد، اما باید همواره تنش امنیتی و اقتصادی را در زمینه داخلی و بینالمللی بپذیرد! روسیه به هیچ عنوان قصد تجزیه اوکراین را ندارد. شکست دیگر آمریکا هم همین چند روز پیش در یونان به وقوع پیوست. اما از نظر اقتصادی، این درست است که به خاطر افت قیمت نفت ارزش روبل روسیه کاهش پیدا کرد اما در دراز مدت به خاطر انباشت میلیاردها دلار نفتی (بشکهای ۱۳۰ – ۱۴۰ دلار) در بانک مرکزی روسیه و همچنین خرید تنها طلا توسط روسیه این افت قیمت روبل هیچ دردی از دردهای بی شمار غرب را درمان نخواهد کرد!!
لایکلایک