پرش به محتوا

در شرق اوکرائین شمار آنها که در آتش سوختند از مرز 116 تن می گذرد

در شرق اوکرائین

شمار آنها که در آتش سوختند

از مرز ۱۱۶ تن می گذرد

یونگه ولت – رضا نافعی

فاصله تا حل دیپلماتیک بحران اوکرائین زیاد است. در کنفرانس وزیران خارجه شورای اروپا که دیروز در وین برگزار شد پیشرفتی حاصل نشد. دیدار دو جانبه میان سرگئی لاوروف ، وزیرخارجه روسیه و آندره ئی دشچیتسیا ، وزیر خارجه رژیم اوکرائین نیز صورت نگرفت. لاوروف نمی خواست از چنین گفتگوئی این تعبیر بر خیزد که مسکو زورمداران کی یف را برسمیت می شناسد.

پیشنهادی که اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان، روز سه شنبه مطرح ساخت، مبنی بر این که کنفرانس ژنو دوباره تشکیل شود نیز چندان محتمل نیست. لاوروف تاکید کرد، چنین کنفرانسی در صورتی می تواند معنا پیدا کند که مخالفان رژیم کی یف نیز در آن شرکت داشته باشند. دشچیتسیا بلافاصله این پیشنهاد را رد کرد و مدعی شد که «ما بعنوان دولت اوکرائین سخنگوی همه مناطق اوکرائین هستیم». تقریبا همزمان با این سخن، رادا، پارلمان کی یف، مخالفت خود را با رفراندم در بارۀ فدرالی شدن اوکرائین که قرار است روز 25 ماه مه صورت گیرد اعلام کرد. اولکساندر بیریهی نتس ، نماینده مجلس، از حزب «وطن» که رهبری آن با یولیا تیموشنکو است، به خبرگزاری اوکرینوفورم گفت «در گیر و دار جنگ نمی توان رفراندم برگزار کرد». شگفت انگیز آنست که در همان روز می توان ریاست جمهوری را انتخاب کرد.

قبلا هم رادا (مجلس کی یف) رسوائی دیگری ببار آورده و مانع شرکت فراکسیون حزب کمونیست اوکرائین در بحث دربارۀ اعزام نیروی نظامی به شرق کشور شده بود. دلیل آن هم این اعلام شد که پترو سیموننکو، رهبر حزب کمونیست خواستار آن شده بود که مجلس موضوع کشته شدن مردم غیر نظامی در دونتسک، لوهانسک و اودسا را به بحث عمومی بگذارد. پس از ممنوع الکلام ساختن فراکسیون حزب کمونیست، اولگ لیاشکو از حزب رادیکال که این طرح را به مجلس آورده بود، نتیجه رای گیری را «تاریخی» خواند و گفت «امیدوارم که بزودی این حزب جنایتکار ممنوع کرد «.

پس از آن حزب کمونیست اوکرائین طی بیانبه ای اعلام کرد آنها که اوکرائین را بسوی جنگ داخلی سوق می دهند و وحدت ارضی کشور را منهدم می کنند «جدائی خواهان» نیستند، بلکه «خونتای نازی های نو» در کییف هستند. دست های آنهاست که بخون صدها قربانیان غیر نظامی و بیگناه آلوده است، کسانی که با ایجاد گروههای شبه نظامی و غیرقانونی آنها را بقتل رسانده اند. بنا به گزارش اینترفاکس اکثریت مجلس روز سه شنبه تمام شرکت کنندگان در گروه «ضد ترور» در شرق را بعنوان » کمباتانت» برسمیت شناخت و آنها را قانونی کرد. به این صورت گروههای مرگ «سکتور راست» که آنها نیز از جمله مسئولان حمام خونی هستند که روز جمعه در اودسا برپا گشت، عملا در حمایت قانون قرار می گیرند.

اینک از شواهد و قرائنی که در اودسا بدست آمده روشن شده تعداد قربانیان حمام خون در خانه اصناف، که روز 2 ما مه بر پا شد، بسیار بیشتر از 46 نفری است که رسما اعلام شده است. آنگونه که وادیم ساونکو نماینده مردم اودسا اعلام کرد قربانیان آتش سوزی در خانه اصناف 116 نفر بوده است، برخی از آنها بضرب گلوله از پای در آمده اند. تلویزیون تی اس ان اوکرائین روز دوشنبه اعلام کرد که پس از حمام خون از 48 نفر دیگر نیز خبری در دست نیست.

http://www.jungewelt.de/2014/05-07/001.php

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: