ورود ژاپن به ناتو آرایش جنگی علیه چین و روسیه
یونگه ولت
ترجمه رضا نافعی
آينده ما
ناتو در واقع می توانست و می بایست اینک که به 65 سالگی رسیده است خود را بازنشسته کند. ولی بنظر می رسد که ناتو دومین بهار دیر هنگام زندگی خود را آغاز می کند.
و در تایید این نوبهار دیرهنگام یک سیاستمدار آلمانی از حزب سوسیال دموکرات با نهایت سرافرازی پای به میدان افکار عمومی نهاده است. این در حالی است که حزب دموکرات مسیحی موکدا تردید خود را در این زمینه به نمایش می گذارد. البته اگر به بمباران یوگسلاوی در بهار 1999 و نقش شرودر(رئیس جمهور اسبق) و یوشکا فیشر( وزیر خارجه اسبق از حزب سبزها) و گام نهادن همین دولت در تجاوزبه افغانستان در دسامبر سال 2001 و بعدا حمله دو حزب » سرخ و سبز» به وزیرخارجه آلمان گیدو وستر وله که چرا آلمان را در جنگ علیه لیبی شرکت نداده است، جائی برای شگفت زدگی باقی نمی ماند. اشپیگل آنلاین گزارش می دهد که همین سخنگوی حزب سوسیال دموکرات در امور دفاعی – راینر آرنولد – خواستار «تغییر استراتژی» در سیاست نظامی آلمان شده است. تغییر استراتژی نظامی موجب توسعه نیروی زرهی آلمان و تسریع در آماده ساختن نیروی زمینی و هوائی برای جنگ و ساختن هرچه سریع تر پهباد مشترک اروپائی و ازسر گرفتن کار بر روی پهباد اطلاعاتی » Euro Hawk » است، که مدتی دنبال نمی شد. همه اینها روی هم رفته هدیه ای به صنایع اسلحه سازی آلمان نیز هست.
با توجه به آن خواست های بی پروا، آنچه رئیس فراکسیون حزب دموکرات مسیحی در مجلس آلمان – فولکر کاودر- می گوید ملایم تر است. او در گفتگو با اشپیگل آنلاین می گوید » تاثیر وضعیت کنونی، در ارتباط با بحران کریمه، بر پروژه های تسلیحاتی آلمان صفر است «. گرچه به دشواری می توان قبول کرد که این سخن بازتاباننده واقعیت باشد. ولی سخن » کاودر» وزن ویژه ای دارد زیرا همه می دانند که او اکثرا سخنی را بر زبان می آورد که صدراعظم مرکل می خواهد گفته شود و یا میل دارد آن سخن مورد بحث قرار گیرد.
در این میان چاک هگل وزیر دفاع آمریکا، در خاور دور یاد آور می شود که روسیه یگانه دشمن ناتو نیست و در دراز مدت ، شاید مهمترین دشمن هم نباشد. در دیداری که او روز یکشنبه از توکیو کرد از اقدامی که دولت ژاپن در نظر دارد انجام دهد استقبال کرد. دولت ژاپن در نظر دارد اصلی را که پس از جنگ جهانی دوم در قانون اساسی خود تثبیت کرد مبنی بر این که ارتش ژاپن صرفا یک ارتش دفاعی است از قانون اساسی خود حذف کند. این اصل در حال حاضر سبب می گردد که ژاپن نتواند سربازان خود را به جنگ های خارج از ژاپن بفرستد. با تغییر قانون اساسی راه برای پیوستن ژاپن به ناتو گشوده می شود.
هگل که روز دوشنبه هفته جاری در پکن گفتگو هائی داشت، در توکیو تاکید کرد که مالکیت ژاپن بر جزیره سنکاکو که چینی ها آن را » دیااویو» می نامند و فعلا در تصرف ژاپن است ولی چین دعوی مالکیت آن را دارد، مورد تایید آمریکاست. افزون بر این، چاک هگل اعلام کرد که آمریکا دو ناوشکن دیگر در آبهای ژاپن مستقر خواهد ساخت و به این صورت تعداد کشتی های آمریکا که در آن منطقه مستقر هستند به 7 واحد افزایش خواهد یافت. این ناو شکن ها افزون بر راکت های ضد هوائی به راکت های کروس میسایل نیز مجهز هستند که با آنها می توان چین را هدف قرار داد.
ناتو در چهارم آوریل سال 1949 با عضویت 12 کشور برپا شد. در 49 سال نخست پس از تاسیس آن فقط 4 کشور دیگر بعضویت آن پیوستند، از جمله آلمان فدرال در ماه مه 1955. سال 1991 که پیمان نظامی ورشو منحل شد، فرصتی بود برای اتحادیه نظامی غرب که خود را بازنشسته کند. اما چنین نشد و در سال 1999 دوازده کشور اروپائ شرقی به عضویت ناتو پذیرفته شدند، از جمله سه جمهوری از جمهوری های سابق اتحاد شوروی. سه کشور دیگر : مونته نگرو، بسنی – هرزه گوین و مقدونیه – که قبلا بخش هائی از یوگسلاوی سابق یودند- اینک در پله نهائی برای عضویت در ناتو قرار گرفته اند.
…آمریکا جنگ اوکراین رو یک نعمت استراتژیک میداند تا قدرت روانی مردم روسیه را با ادامه اقدامهای پهبادی به مراکز…
۱- هرتزوک در سفر آذربایجان غلط خیلی بزرگتر از دهان خودش کرد. او گفت: پرچم اسرائیل، پرچم آذربایجان است و…
جناب محترم مددوف میفرمایید: «امروز بریتانیا به عنوان متحد اوکراین عمل می کند و به این کشور کمک های نظامی…
بیش از ۷۰ تروریست اوکراینی کشته شدند، چهار خودروی زرهی جنگی و پنج کامیون وانت منهدم شد. این تقریبا بخشی…
کمتر ولی بهتر نویسنده مقاله کیست؟ یا اینکه باید نوشت: شاهد از همانی که «آقای علوی» برگردان کننده آن است؟؟…