به گزارش دولت بهار فیدل کاسترو، رهبر انقلاب کوبا در حاشیه اجلاس جامعه کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب، سلاک، با همپیمانان خود دیدار کرد.
کوبا رئیس دوره ای جامعه کشورهای آمریکای لاتین است.
در این نشست دنیل اورتگا، رئیسجمهور نیکاراگوئه، اوو مورالس، رئیسجمهور بولیوی و رافائل کورهآ، رئیسجمهور اکوادور حضور داشتند.
رهبران انقلابی آمریکای لاتین در این دیدار به ارزیابی فضای دوستی و تفاهم در مورد موضوعات مختلف پرداختند و به توافق کامل برای کار پیوسته برای کاهش فقر، گرسنگی، بی سوادی، بهداشت ضعیف و نابرابری رسیدند.
رهبر انقلاب کوبا در این نشست خاطرنشان کرد: تنها با اجرای برنامه های توسعه اقتصادی و اجتماعی به نفع مردم می توان مشکلات آمریکای لاتین را از بین برد. فیدل کاسترو بر مسئولیت تاریخی که رهبران سیاسی برای دستیابی به این اهداف مهم دارند، تاکید کرد.
رهبر انقلاب کوبا در ادامه با احساسات خاص به تمجید از هوگو چاوز، رهبر فقید انقلاب بولیواری ونزوئلا و بنیان گذار سلاک پرداخت و اظهارکرد: هوگو چاوز تلاش های فوق العاده خود را برای ایجاد جامعه ای واحد در آمریکای لاتین و حوزه کارائیب به کار گرفت، تلاش ما برای ادامه راه او بهترین شیوه ادای احترام به فردی است که هرگز از حافظه آمریکای لاتین پاک نمی شود.
اورتگا، مورالس و کورهآ ضمن قدردانی از مهمان نوازی فیدل کاسترو نتایج نشست سلاک را پربار توصیف کردند.
فیدل کاسترو، رهبر انقلاب تاریخی کوبا به صورت سنتی پدر و الهام بخش رهبران ضد امپریالیسم در آمریکای لاتین است و از احترام و کاریزمای بسیار قدرتمندی برخودار است.
افتتاح موزه چاوز در هاوانا
در حاشیه نشست سالک همچنین نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا به دعوت رائول کاسترو رئیس جمهور کوبا، موزه هوگو چاوز را افتتاح کرد.
در این مراسم فرمانده هوگو چاوز “جنگجوی نور” نامیده شد که برای کودکان مبارزه می کرد.
رائول کاسترو نیز گفت: این یک ژست از عشق واقعی ما به یک مرد مبارز است، چاوز همیشه در حافظه ما تازه است، پژواک صدای او هنوز هم در گوش ماست و راهش ادامه دارد. چاوز سرباز آزادی بود، او به ما آموخت که تاریخ زنده است و ما کار بزرگ و ناتمامی برای بدست آوردن آزادی در پیش داریم.
برادر رهبر انقلاب کوبا ادامه داد: چاوز برای برادرانش در آمریکای لاتین از صبح سخن گفت و ما در حال یادآوری این صبح هستیم، چاوز یک شورشی علیه زمان بود که عصر جدیدی را آغاز کرد.
مادورو و کاسترو سپس به مرور تصاویر هوگو چاوز و خاطرات مربوط به آن پرداختند.
امضاء قرمز رنگ چاوز پای یک نامه
گفتنی است هوگو چاوز سال گذشته به دلیل بیماری نتوانست در اجلاس سلاک شرکت کند. نیکلاس مادورو، معاون وقت رئیس جمهور چاوز، به جای او در نشست حاضر شد و متن نامه هوگو چاوز را که با رنگ قرمز امضا شده بود، قرائت کرد.
در نامه سال گذشته چاوز آمده بود: «پس از ۳۰ سال مقاومت در مقابل محاصره جنایتکارانه امپریالیستی، کشورهای امریکای لاتین و حوزه کارائیب، این بار یکصدا به امریکا میگویند که همه تلاشهای تو برای کنارگذاشتن کوبا، شکست خورده است.»
چاوز همچنین ضمن تقدیر از پیشرفت گروه، سلاک را به عنوان یک اتحادیه موازنه کننده در منطقه در مقابل سازمان کشورهای آمریکایی که تحت سلطه امریکاست، توصیف کرده بود.
او در این بیانیه اعلام کرد:«از دسامبر ۲۰۱۱، که ما سلاک را در کاراکاس تاسیس کردیم، حوادث جهانی ، تنها تاییدی بر اهمیت تصمیم فوقالعاده ما بود و گام بزرگی که ما به سمت جلو برداشتیم.»
چاوز همچنین در این پیام از رهبران امریکای لاتین و حوزه کارائیب خواست تا در مورد موضوعات مختلف از انرژی گرفته تا ادبیات با یکدیگر همکاری کنند.
او همچنین از آرژانتین در حاکمیت جزایر مالویناس حمایت کرد. جزایری که انگلیس نیز در آن مورد ادعاهایی دارد.
رهبر ونزوئلا همچین گفته بود که گروه سلاک نیازمند گسترش تواناییهای خود به منظور افزایش قدرت اقتصادی بلوک ۳۳ عضوی سلاک است. چاوز هچنین از طرحهای جهان اول که تنها راه واکنش به رکود اقتصادی را کاهش هزینههای اجتماعی و خدمات میدانند، به شدت انتقاد کرد.
وی در ادامه نامه خود به سران سلاک تاکید کرده بود:« ما از طریق سلاک و از طریق افزایش سرمایهگذاری در بخشهای اجتماعی میتوانیم به رشد اقتصادی دست یابیم و باید اذعان کنیم که حق جهانی شهروندان ما، برخورداری از مراقبتهای بهداشتی رایگان و آموزش است.»