پرش به محتوا

تهدید به حملات تروریستی مشابه ١١سپتامبر برای کمرنگ کردن اخبار و گزارش های جاسوسی های آمریکا و غرب است

20130806-074355.jpg

دو ماه گذشته برای دستگاه امنیتی و اطلاعاتی آمریکا همراه بوده است با موج گسترده ای از رسوایی بین المللی حول تجاوز به
حریم خصوصی شهروندان کشورهای مختلف؛ رسوایی که به دنبال افشاگری های ادوارد جوزف اسنودن کارمند سابق سازمان سیا و پناهندگی وی به روسیه نه تنها وجهه عمومی دولت اوباما را مخدوش کرد بلکه همکاری های بین المللی ایالات متحده را نیز تحت الشعاع قرار داد.
بسیاری از کشورهای هم پیمان با آمریکا خواستار توضیح در مورد گستردگی و حجم جاسوسی انجام گرفته توسط دستگاه های امنیتی آمریکایی شدند. آلمان معاهده همکاری اطلاعاتی با آمریکا و انگلیس مربوط به دوران جنگ سرد را لغو کرد. گوئیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان در بیانیه ای گفت: لغو توافقات اداری که در هفته های اخیر ما بر آن تاکید داشته ایم یک نتیجه لازم و صحیح از بحث های اخیر درباره حفاظت از حریم خصوصی است. توافقی که روز جمعه لغو شد به کشورهای غربی که در زمان جنگ سرد در آلمان غربی سرباز مستقر کرده بودند این حق را می داد تا برای حمایت از این نیروها، مجموعه عملیات نظارتی و اطلاعاتی انجام دهند.
حضور بلاتکلیف اسنودن در فرودگاه مسکو در کنار محاکمه برادلی مننینگ سرباز افشاگر آمریکایی و پناهندگی آسانژ به سفارت اکوادور چهره ای سرکوب گر و مخالف آزادی بیان از دولت اوباما و نظام آمریکا را به جهانیان نشان داد. در همین اثنا بود که روز شنبه شبکه خبری سی بی اس در گزارشی به نقل از یک منبع موثق اطلاعاتی گزارش داد که توطئه بزرگی در شرف وقوع است و گروه اجرای این توطئه انتخاب شده و کار خود را آغاز کرده است. آمریکا روز گذشته در اقدامی بی سابقه به دلایل امنیتی بیش از 20 سفارتخانه و کنسول گری خود را در آسیا و شمال آفریقا تعطیل کرد.
فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه نیز گفت: ما دلایل و شواهدی در دست داریم که ثابت می کند تهدید بسیار جدی است. کارشناسان امنیتی معتقدند غرب با بزرگ ترین تهدید القاعده بعد از حملات 11 سپتامبر مواجه است در اقدامی دیگر پلیس بین الملل (اینترپل) روز شنبه در هشدار امنیتی جهانی به کشورهای عضودر مورد فرار زندانیان القاعده از زندان های عراق، لیبی و پاکستان هشدار داد و به این ترتیب بود که ناگهان سرخط خبرها در آژانس های خبری دنیا عوض شد.
روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» روز جمعه نوشت: علت تصمیم به بستن موقت دفاتر نمایندگی های دیپلماتیک در کشورهای اسلامی پیام هایی بوده که به گفته سازمان های اطلاعاتی آمریکا، میان اعضای ارشد سازمان القاعده رد و بدل شده وآن ها از طریق شنود از محتوای آن آگاهی یافته اند. به نوشته «نیویورک تایمز» تروریست ها در پیام های خود درباره حمله به دفاتر نمایندگی آمریکا در خاورمیانه و شمال آفریقا صحبت کرده اند.
«نیویورک تایمز» می نویسد: به چنگ آوردن مکالمه یا مکاتبه میان اعضای ارشد القاعده در مورد برنامه ریزی برای انجام عملیات، چه از طریق شنود و چه از طریق کنترل ایمیل ها، موضوعی معمولی نیست. به همین دلیل کارشناسان سازمان سیا، وزارت امور خارجه و کاخ سفید آمریکا به سرعت فهمیده اند که موضوع از چه قرار است و اعضای کنگره را نیز مطلع کرده اند.
کنترل ارتباطات الکترونیکی از وظایف اصلی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) است که ادوارد اسنودن، متخصص شبکه های رایانه ای و همکار سابق این آژانس، اوایل ماه ژوئن سال جاری میلادی (2013) فعالیت های وسیع آن را در زمینه جاسوسی دیجیتال افشا کرد. این افشاگری انتقادهای شدیدی را به ویژه علیه دولت آمریکا و نیز علیه دولت هایی که با آن در کنترل شهروندان کشورهای گوناگون همکاری دارند برانگیخت؛ انتقادهایی که هنوز هم ادامه دارد.
دولت باراک اوباما تلاش داشت با ترور اسامه بن لادن رهبر گروه القاعده در اول می 2011 در ابیت آباد پاکستان خود را پیروز مبارزه با القاعده نشان دهد. شاید از همین رو بود که بسیاری از کارشناسان آمریکایی القاعده را پس از بن لادن به مرده ای در حال احتضار تشبیه کرده بودند. حالا ظاهرا محتضر دوباره زنده شده است. اتاق احیای القاعده در آمریکا هر از گاهی با توجه به نیاز دولت این کشور فعال می شود. اما ظاهرا این بار این سناریو دیگر نخ نما شده است.
چرا که حتی «نیویورک تایمز» در این زمینه می نویسد: «برخی تحلیل گران و اعضای کنگره آمریکا معتقدند که تاکید بر خطر حمله تروریستی هم اکنون راه خوبی است برای منحرف کردن اذهان عمومی از انتقادهایی که چند هفته است در مورد عملکرد آژانس امنیت ملی آمریکا وجود دارد؛ و چه بهتر وقتی معلوم شود که فعالیت های این آژانس موجب شده خطر ترور کشف و دفع شود.»
منبع: روزنامه خراسان

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: