نقشه های کوتاه مدت آمریکا برای تجزیه و ایجاد درگیری های محلی در خاورمیانه
به تازگی پژوهش خطرناکی از وزارت دفاع آمریکا، «پنتاگون» به بیرون درز پیدا کرده است که بر تجزیه کشورهای عربی منطقه خاورمیانه از جمله عراق، مصر، سوریه، عربستان و سودان تا پیش از سال 2015 میلادی تاکید میکند.
به گزارش پایگاه خبری الاوسط، به تازگی پژوهش خطرناکی از دربهای وزارت دفاع آمریکا، «پنتاگون» به بیرون درز پیدا کرده است که بر تجزیه کشورهای عربی منطقه خاورمیانه تا پیش از سال 2015 میلادی تاکید میکند.
این طرح تقسیم که پژوهشی 1736 صفحهای را در میگیرد، در واقع برآورد دقیق از اوضاع جاری در کشورهای عربی از جمله کشورهای عربی حوزه خلیج فارس است.
این درحالی است که اظهار شده، ٩٠٠ صفحه از این پژوهش تحلیلها، بررسیها، پژوهشها و توصیههایی را شامل میشود که براساس تحلیلهای میدانی به دست آمده و اندیشکدهها و دانشگاههای سیاسی و مراکز نظامی دست به آن زدهاند.
برای اجرای این پژوهش چهار گروه تحقیقاتی و پژوهشی اشراف و نظارت داشتند که 120 کارشناس امور استراتژیک، سیاسی و نظامی را در برمیگرفت که اکثر آنها دارای تابعیت آمریکایی بودند.
این پژوهشگران در طول انجام تحقیق؛ طرحها، پیشنهادات و سناریوهایی را ارائه دادهاند که به نظر آنها از زمان آغاز طرح تا پایان آن و تحقق هدف مورد نظر باید به اجرا گذاشته شوند.
این پژوهش ارتشهای ایران، سوریه، مصر، عربستان سعودی و ارتش پاکستان و همچنین عراق پیش از اشغال توسط نظامیان آمریکایی را به عنوان قدرتمندترین ارتشهای منطقه به شمار میآورد و در پژوهشی 432 صفحهای دیدگاهها و نظرات و توصیههای خود درباره نحوه تفکیک و تضعیف این ارتشها به عنوان مقدمهای برای اشغال کشورهایشان به عنوان گام دوم را ارائه میدهد و در این خصوص اظهار میکند، ارتش سوریه به دنبال بحرانی که دو سال و نیم است، این کشور را درگیر خود کرده است، تا اواخر فوریه گذشته 70 درصد از قدرت و اقتدار خود را از دست داده است.
این پژوهش همچنین به تاکتیک و برنامههای مورد استفاده برای تضعیف و تجزیه ارتش مصر اشاره میکند که در رویارو قرار دادن آن با مردم مصر خلاصه میشود و تاکید میکند، در صورت اجرای این تاکتیک باید ظرف کمتر از 10 ماه در انتظار تجزیه و تضعیف ارتش مصر بود.
پژوهش فوق الذکر درباره ایران ادعا میکند، ارتش ایران در کنار جنگهای خیابانی که علیه حکومت سعودی در خیابانهای یمن و بحرین و منطقه الشرقیه، در شرق عربستان سعودی آغاز و ارتش عربستان سعودی برای سرکوب آنها وارد عمل میشود، رو در روی یکدیگر قرار میگیرند. در این میان باید به این درگیریها و اعتراضها تا جای ممکن دامن زد، چراکه رویارویی ارتش ایران و ارتش عربستان سعودی تضعیف اولی و فروپاشی کامل دومی را به همراه خواهد داشت و این موجب میشود.
این پژوهش بیش از 69 سناریو مورد انتظار برای رویارویی با ملل منطقه را ظرف 750 روز آینده و پیش از تقسیم جهان عربی را ارائه میدهد که کشورهای عراق و سوریه و مصر و سودان و عربستان سعودی را در برمیگیرد و پس از آن پیش بینی میکند که این کشورها به کشورهای کوچکی به اندازه و مساحت امارات متحده عربی و قطر و کویت تقسیم خواهند شد.
این پژوهش شرط بندی میکند که با وجود مدت اندک و کم موجود طرح تقسیم کشورهای عربی با موفقیت همراه شود و در این میان وجود اختلافها و شکافهای ایدئولوژیکی و فکری ونژادی و طایفهای به اجرای این طرح کمک بسیاری میکند، در حالیکه در حال حاضر نیز این اختلاف به شکل ریشهداری در ملل منطقه ریشه دوانده است.
همچنین این تحقیق از شخصیتهای سیاسی و نظامی و تجار و بازرگانان و لابیها مشخص و مورد اعتماد از سوی ملل خود در داخل کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و به طور مشخص مصر و سوریه اشاره میکند که به صورت مستقیم و غیر مستقیم به اجرای این طرح و هدف مورد نظر از آن کمک بسیاری میکنند.
این تحقیق مرحله کنونی حاکم بر منطقه عربی را بهترین مرحله برای اغاز حمله و اجرای طرح میداند، چراکه اوضاع جاری در برخی کشورها بسیار آشفته و بحرانی و بسیاری از کشورهای این منطقه نیز به شدت درگیر امور داخلی خود هستند.
پژوهش فوق در 214 صفحه به بررسی و پیش بینی واکنشهای منطقهای در صورت تقسیم کشورهای عربی به کشورهای کردی و علوی و دروزی و مسیحی و شیعی میپردازد.
همچنین این تحقیق پیش بینی کرد که تقسیم عربستان سعودی به این جهت که «مکه مکرمه» و «مدینه منوره» در آن قرار دارد، واکنشهای عاطفی و احساساتی تند و گستردهای از سوی ملل منطقه و خارج از منطقه از جمله ترکها، اندونزیها، پاکستانیها و غیره را به دنبال داشته باشد.
اما 600 صفحه این پژوهش به راهها و شیوههای فریب دادن و گمراه کردن ملل منطقه با شعارهایی از قبیل «بهار عربی» و «انقلاب» و «حمله رسانهای و تبلیغاتی» از سوی بیش از 38 شبکه تصویری و صوتی و پایگاههای مختلف اجتماعی اینترنتی میپردازد.
اما هزینه مالی اجرای چنین طرحی از سوی برخی کشورهای منطقه علیه کشورهای دیگر منطقه و داراییها و اموال توقیف شده برخی از رهبران و سران و بازرگانان و تجار منطقه و همچنین بستن بودجههای واهی تامین خواهد شد.
راهکارها و سناریوهای مطرح شده در این پژوهش بر عدم دخالت کشورها و طرفهای اروپایی و آمریکایی در امور منطقه به صورت مستقیم تا سال 2015 اشاره میکند که بنابر تاکید این پژوهش «ساعت صفر» به شمار میآید.
منبع خبر الاوسط بقل از انتخاب
من منحیث یکی از علاقمندان مجله هفته از افغانستان، از شنیدن این خبر خیلی متاسف شدم، چراغ مجله هفته در…
با تشکر از همه ی مقالات و زحمات شما، دوباره خواهش میکنم، لینک های مستقیم مقالات رو در انتهای اونها…
با درود، گمان دارم مستقیم و متمرکز باید به پدیده تحریم یا تحریم های آمریکا پرداخت و بدون عمیق شدن…
مقاله بسیار جالب و خواندنی بود. با تشکر از رفیق شیری و ترجمه دقیق و حرفه ای ایشان و سپاس…
دوست گرامی من عضوی از نویسندگان و مترجمان مجله هفته نیستم اما از همکاران آن هستم و گاهی مطالبی را…