فرزندان عبدالناصر… کاخ فرزندان حسن البنا را به لرزه درآورده اند

demoegypt20130728

نوشته: یاسمین جیوسی٬ برگرفته از سایت تمرد


برگردان: احمد مزارعی٬ ۲۵ ژوئن۲۰۱۳

   آرمان یکی است٬ استقلال ملی و وطنی که براساس عدالت میان فرزندانش بنا شده باشد. جمال عبدالناصر به خاطر عدالت اجتماعی و کرامت انسانی مبارزه کرد و فرزندانش امروز گردهم آمده تا به آرزویش جامه عمل بپوشند.

   «خیابان شریف» قاهره از این مقر بود که «جنبش تمرد»٬ تولد یافت و چشمش به نور باز شد. شش جوان در اینجا گردهم آمده و تصمیم بر «تمرد»… و رأی خود را از مرسی پس بگیر» گرفتند. اینان ۳۶ ٬ مجموعه شش نفری را تشکیل داده که همه آنها از جریان ناصریسم بودند. جلسات آنها در مرکز «حزب عربی ناصری متحد» در خیابان شریف برگزار می شد. کوشش آنان این بود که بتوانند همه جوانان ناصریست را متحد کرده و تصمیم بگیرند برای وطنشان چه کاری می توانند انجام دهند. یک سال از حکومت اخوان می گذشت. در طی یک سال گذشته٬ آنان موفق به تخریب و فروش مصر شده٬ کشور را دچار بحران های شدید سیاسی و اقتصادی کرده بودند. باید برای اعتراض به این حکومت شکست خورده به رهبری مرسی فکری اساسی کرد.

   این شش نفر عبارت بودند از: محمد عبدالعزیزمحمود بدرحسن شاهینولید مصریمحب ادیب و مصطفی سویسی. این شش نفر از این که در انتخابات گذشته به مرسی رأی داده٬ پشیمان شده و از خداوند به خاطر این خطای بزرگ خود طلب مغفرت نمودند. محب ادیب نیز که مسیحی است از خداوند طلب بخشش نمود. واقعیت این است که اینان در شرایطی ویژه به مرسی رأی دادند(اصطلاحی در اینجا بکار برده اند مبنی بر اینکه غذای خود را بسیار ترش کرده تا قابل خوردن شود. مترجم)٬ اما خون های رفقای شهیدشان هم چون حسینی ابوصنیف و ده ها نفر دیگر توسط اخوان المسلمین٬ آنان را بیدار کرد و درک کردند که این جماعت احترام خون مردم را در نظر نمی گیرند و به خاطر حفظ قدرت به هر جنایتی دست می زنند. از آن پس این شعار ورد زبان اینان و سایرین شد که: یسقط حکم المرشد٬ یسقط حکم الاخوانسرنگون باد حکومت مرشد٬ سرنگون باد حکومت اخوان.

    این جوانان موفق شدند حکومت شکست خورده اخوان را سرنگون کنند. آنان توانایی حکومت کردن بر کشور بزرگی هم چون مصر را نداشتند. این جوانان با اعتماد بر نیروی خود ثابت کردند که مصر عبدالناصر٬ نمی تواند مصر حسن البنا باشد.

   در زیر خلاصه ای از زندگی و فعالیت های اعضای اولیه جنبش «تمرد» آورده می شود:

۱محمود بدر٬ هماهنگ کننده تمرد

   محمود به واسطه «چفیه» فلسطینی که دائما به دور گردن خود دارد٬ در میان دوستانش معروف است و چه خوب٬ وی برای اولین بار در سن پانزده سالگی در تظاهرات بزرگی شرکت کرد. این تظاهرات در سال ۲۰۰۰ بود. در این سال به خاطر وارد شدن آریل شارون به صحن مقدس مسجد الاقصی٬ انتقاضه بزرگ مردم فلسطین آغاز شد و محمود بدر٬ در دفاع از مبارزه و مقاومت مردم فلسطین در تظاهرات شرکت کرده بود.

   محمود هم چون سایر اعضای جنبش «تمرد»٬ از بنیان گزاران «جنبش ملی ناصری» در مصر هستند و هم اینان در عین حال جنبش «رأی خود را از مرسی پس بگیر» را نیز به راه انداختند. پدر محمود بدر٬ از فعالان و مخالفان سیاسی حسنی مبارک بوده و دارای دفتر وکالت در قاهره است. وی وکالت مخالفان حسنی مبارک و یا کسانی که از طرف پلیس مورد ضرب و شکنجه قرار گرفته بودند را به طور مجانی به عهده می گرفته است. پدر محمود در طول دوره قبل از انقلاب ژانویه ۲۰۱۱ مصر از مخالفان جدی سیاسی حسنی مبارک به حساب می آمده است.

   محمود٬ در سال ۱۹۸۶ ٬ در شهر شبین القناطر در استان قلیوبیه متولد شده و تحصیلات خود را در مدرسه آکادیمی معادی در رشته مهندسی کامپیوتر به پایان برده٬ سپس به عنوان روزنامه نگار در نشریه «صوت الامه»٬ روزنامه «دستور» و نشریه «جریده التحریر» به کار پرداخته و اکنون مسئول بخش سیاسی روزنامه صباح کار می کند و همه شب در برنامه تلویزیونی قاهره «ده شب» با آقای وائل ابراشی٬ همکاری می کند.

   محمود بدر٬ چه قبل و چه بعد از انقلاب٬ در همه تظاهرات شرکت داشته و طبیعتا متمردی همیشگی است. وقتی انتخابات ریاست جمهوری به دور دوم کشیده شد٬ محمود٬ مرسی را انتخاب کرد و در همان روز در صفحه شخصی فیس بوک خود نوشت: «امروز با انتخاب مرسی٬ اولین خطا را در زندگی مرتکب شدم».

   طرفداران مرسی شایع کرده و خود باور کردند که وی شیعه می باشد٬ زیرا از مبارزات مردم بحرین که بعضی فکر می کنند جنبشی مذهبی و شیعی است٬ حمایت می کند.علی رغم این که محمود سنی است٬ اما گفت: «جنبش ملت بحرین اگر شیعی هم باشد٬ من نسبت به خاندان اهل بیت احترام قائلم».

   محمود بدر به علت مخالفتش با مرسی و تبلیغ برعلیه وی٬ بارها مورد تهدید قرار گرفته است. آخرین بار چند روز پیش بود که جمعی از سلفی ها جلوی منزل وی تجمع کرده تا از وی «انتقام» بگیرند٬ اما خوشبختانه محمود در منزل نبود و مشکلی پیش نیامد.

۲محمد عبدالعزیز: انامش کافر٬ انامش ملحد – یسقط یسقط حکم المرشد: نه کافرم نه ملحدسرنگون باد حکومت مرشد

   شعار فوق اکنون در سراسر مصر شنیده می شود و سراینده اولش محمد عبدالعزیز است. از نوامبر گدشته که مرسی دیکتاتور حکومت خود را آغاز کرد و انتقاضه مردم برعلیه وی شروع شد٬ این شعار توسط محمد٬ جوان نحیف که مسئول ارتباطات در جنبش تمرد است٬ ساخته شد و انتشار یافت.

   محمد عبدالعزیز متولد سال ۱۹۸۶ ٬ در شهر «کفرشکر»٬ استان قلیوبیه می باشد. وی از ابتدای تأسیس «جنبش مصر برای تغییرکفایه» در سال ۲۰۰۴ ٬ به آن پیوست و مسئول کمیته جوانان جنبش بود٬ سپس در سپتامبر ۲۰۱۲ ٬ که «تبارالشعبی المصری» یعنی جریان توده ای مصری ها٬ که تشکیلات اصلی سراسری ناصریست ها است٬ تأسیس یافت٬ به آنان پیوست و هم اکنون عضو کمیته اجرایی آن است.

۳حسن شاهین٬ صاحب نظریه٬ «فرم رد اعتبار از مرسی»(۱)

   این جوان که به قول دوستانش دیوانه انقلابی گری است٬ ۲۲ سال دارد و نظریه «فرم رد اعتبار از مرسی» را تنظیم نمود. حسن شاهین علی رغم جوانی٬ یکی از چهره هایی است که کوشید مصر را تغییر داده و در کاخ حسن البنا٬ بنیان گزار اخوان المسلمین٬ لرزه بیندازد. وی با دوستانش به بحث و جدل نشست و کوشید خشم و غضب خود را متوجه اخوان کرده و در جهت نجات مصر گام بردارد. طرح «فرم رد اعتبار از مرسی» را برای جمع آوری ۱۵ میلیون امضا٬ به توسط دوستانش بوجود آورد تا بدین وسیله نشان دهد که مخالفان مرسی٬ تعدادشان بیشتر است. حسن شاهین با کمک دوستانش این وظیفه مهم را به پایان برد.

   حسن در گذشته در دانشکده کشاورزی تحصیل میکرد٬ اما اکنون در دانشکده روزنامه نگاری مشغول تحصیل و در عین حال به عنوان روزنامه نگار در مرکز «بدایه» به کار مشغول است.

۴مصطفی سویسی٬ نظریه پرداز «سی ام ژوئن به خیابان ها بریزید»

   مصطفی سویسی٬ هماهنگ کننده جنبش «تمرد» در شهر سویس مصر٬ طرفدار ناصریسم و عضو «تبارالشعبی المصری» جریان توده ای مصری ها و نظریه تبلیغ شعار ««سی ام ژوئن به خیابان ها بریزید»٬ ابتدا توسط وی و درست در پایان حکومت یک ساله اخوان مطرح و به شکل گسترده ای تبلیغ شد. وقتی نظریه خود و شعار فوق را در جمع دوستان مطرح نمود٬ گفتانشاءالله که این حرکت اولین سالروز و آخرین روز حکومت اخوان باشد».

   مصطفی عضو کمپین حمایت از برادعی در سال ۲۰۱۰ بود. وی هم چنین در مجموعه «بیانیه جمعیت ملی برای تغییر» و مطالبات هفت گانه قبل از انقلاب شرکت فعال داشت. مصطفی از ابتدای انقلاب با کوشش فراوانی در آن شرکت کرد و در عین حال عضو قافله توده ای بود که در جریان تجاوز اسرائیل به غزه در تاریخ ۱۸ نوامبر ۲۰۱۲ ٬ به راه افتاده بود. مصطفی متولد شهر شبین قناطر در استان قلیوبیه٬ تاریخ تولد ۱۹۹۱ ٬ وی اکنون در دانشگاه ازهر به تحصیل زبان عربی مشغول و در کنار درس و مبارزه سیاسی٬ در نانوایی ۲۴ اکتوبر شهر سویس نیز کار می کند.

۵ولید مصری…و آرزوی اتحاد جریان ناصریسم در مصر

   جوانی صعیدی و منزه که علی رغم اقامت دوره تحصیل در قاهره٬ اما تقالید و عادت های منطقه صعید را کاملا حفظ کرده است. وی مهندسی کامپیوتر را در دانشکده ششم اکتبر به پایان برده و در بخش برنامه ریزی کامپیوتر مشغول کار است. ولید متولد ۱۹۸۷ ٬ استان قنا درمنطقه صعید مصر٬ به قاهره آمده٬ در حالی که قلبش مملو از عشق به رهبر مرحوم مصر٬ جمال عبدالناصر می باشد. همه اعضای خانواده اش از قوانین اصلاحات ارضی دوره انقلاب ژولای ۱۹۵۲ ٬ بهره مند شده اند. ولید٬ به همین دلیل ابتدا به «حزب عربی ناصر» و سپس به «حزب کرامه» پیوست. ولید به طور دائم در جهت وحدت جریانات ناصری می کوشید و به همین دلیل موفق به تشکیل «حزب ناصری متحد» گردید. وی از طریق حزب تازه به تورهای آموزشی و فرهنگی می رود و به فرزندان جریان ناصریست ها آموزش می دهد.

   ولید جزو شش نفری بود که جریان «تمرد» را ایجاد کرد و در این باره گفتتمرد» جنبش است که کاخ جماعت اخوان المسلمین را برای ابد در مصر تخریب خواهد کرد.

۶محب ادیب…شماسی(خادم مذهبی کلیسا) که مرسی را تأئید کرد

  محب ادیب دوس٬ از معروف ترین و محترم ترین خانواده های قبطیان مصر است که در میان مجموع دوستانش به مذهبی بودن خالص و بسیار مؤمن در مسیحیت معروف است. محب هم چنین مدافع دائمی قومیت و عربیت خود بوده و به همین دلیل در جریان آخرین تجاوز اخیر اسرائیل به غزه مسافرت نمود. قبل از انقلاب نیز کوشش فراوانی کرد شاید بتواند به وسیله قافله های کمک انسانی٬ طوق محاصره غزه را بشکند٬ اما موفق نشد.

   وقتی انتخابات ریاست جمهموری به دور دوم کشیده٬ محب تصمیم گرفت به مرسی رأی بدهد. بسیاری از دوستان وی اعتراض داشتند٬ به ویژه این که اخوان جشن ها و مراسم مسیحیان مصر را قبول نداشتند و برای آنان تبریک نمی فرستادند٬ اما اصرار محب در انتخاب مرسی به این دلیل بود که٬ شفیق ادامه حکومت مبارک است که انقلاب اساسا برای سرنگونی وی انجام گرفته٬ اما اخوان حداقل این است که در میدان ها با ما شریک هستند.

   اما مجب این را نمی دانست یا حداقل توهم داشت که اخوان المسلمین یکی از نزدیک ترین و عزیزترین دوستانش را به نام حسینی ابوصنف که روزنامه نگار بود٬ به قتل می رسانند. هنگامی که مردم برعلیه تصویب ماده قانون اساسی اخوان٬ به مخالفت برخاسته٬ نه فقط دوست عزیز محب بلکه بسیاری دیگر به قتل رسیدند. اینجا بود که محب از عملکرد خود پشیمان و برعلیه اخوان به مبارزه پرداخت و اعلام داشتاخوان انقلاب را فروختند و مشروعیت مرسی به همراه صندوق و یا تابوت شهدا نابود گردید».

   محب ادیب تولد ۱۹۸۸ شهر قاهره٬ قبل از انقلاب عضو حزب «کرامه» متعلق به ناصریست ها و هم چنین عضو مؤسس جنبش «تمرد» بود.

   محب در حال حاضر مشغول تحصیل فوق لیسانس در رشته قانون بین المللی در دانشگاه عین شمس می باشد و در یکی از کلیساهای قاهره به عنوان خادم مذهبی کار می کند.

زیرنویس از مترجم است:

۱همه فرم های امضاء شده که بیش از بیست میلیون است٬ در شهرها و مراکز استان ها به صورت امانت نگهداری می شود.

 

1 Comment

  1. این جوانان پر از شور و هیجان انقلابی هستند .می گویند در انتخاب مرسی اشتباه کردند .به علت کمبود تجربه در مواجهه با کاندیدای نظامیان یعنی شفیق به مرسی رای دادند . تاکید می شود که ناصریست هستند .آیا بازگشت به راه و روش ناصر حل کننده مشکلات مصر است ؟حکومت نظامیان و سختگیری به نیروهای انقلابی چپ .آیا مگر همین ناصر نبود که بازندانی کردن نیروهای انقلابی کمونیست دست ارتجاع مذهبی را برای رشد بیشتر بازگذاشت .این جوانان ناصریست بجای روی آوردن به نظامیان و ارتش بهتر است نگاهی به راه حل های سوسیالیستی بیندازند .راه حل مصر نه بیعت با ارتش نه بیعت با اخوان بلکه گسترده تر کردن هرچه بیشتر دمکراسی و سازمان دهی انقلابی توده ای در مواجهه با ارتجاع مذهبی ، ارتش امپریالیسم و صهیونیسم است

Comments are closed.