۱۰کشته و ۸۰۰ زخمی در تظاهرات روز گذشته مصر

20130701-071341.jpg
۱۰کشته و ۸۰۰ زخمی در تظاهرات روز گذشته مصر
وزارت کشور مصر از کشته و زخمی شدن صدها شهروند مصری در تظاهرات موافقان و مخالفان رئیس جمهوری مصر در قسمت‌های مختلف این کشور خبر داد.
به گزارش العربیه؛ تظاهرات مخالفان و موافقان محمد مرسی رئیس جمهوری مصر در بخش های مختلف مصر به گفته وزارت کشور تاکنون دست کم 10 کشته و بیش از 800 زخمی برجای گذاشته است.

براساس آخرین خبرهای رسیده از استان های مختلف مصر در تظاهرات دیروز موافقان و مخالفان مرسی از سلاح سرد و گرم استفاده کردند و همین امر باعث درگیری های خونین دربین تظاهرکنندگان شد.

گفتنی است تظاهرات و حضور مخالفان و موافقان مرسی در میادین مختلف استان های مصر وبه خصوص در میدان التحریر و مقابل مقر کاخ ریاست جمهوری در قاهره برای مخالفان و در میدان الرابعه العدویه در قاهره برای موافقان مرسی ادامه دارد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، شبکه تلویزیونی المیادین در خبری فوری گزارش داد؛ جبهه نجات ملی مصر خواهان برگزاری راهپیمایی میلیونی«پافشاری» در روز سه شنبه در برابر کاخ القبه و الاتحادیه، در میدان التحریر و تمامی شهرهای مصر شد.

معارضان دولت مصر را به ناکارآمدی در عرصه سیاست داخلی و خارجی متهم می‌کنند و خواهان کناره گیری محمد مرسی و اخوان المسلمین از قدرت و سمت ریاست جمهوری و برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور هستند.
یکی از رهبران برجسته مخالفان مصری از ارتش این کشور خواست در صورت امتناع محمد مرسی از پاسخ به درخواست معترضان، وارد عمل شود.
شبکه تلویزیونی المیادین در خبری فوری گزارش داد؛ حمدین صباحی از شخصیت های برجسته مخالفان مصری از ارتش این کشور خواست چنانچه محمد مرسی به خواست ملت پاسخ ندهد، وارد عمل شود.

معارضان دولت مصر را به ناکارآمدی در عرصه سیاست داخلی و خارجی متهم می‌کنند و خواهان کناره گیری محمد مرسی و اخوان المسلمین از قدرت و سمت ریاست جمهوری و برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور هستند.

جنبش تمرد به محمد مرسی رئیس جمهور مصر تا روز سه شنبه مهلت داده است از قدرت کنار برود و گرنه راهپیمایان به سمت کاخ القبه پیش روی خواهند کرد و نافرمانی مدنی اعلام خواهد شد.

این در حالی است که شب گذشته هم اخباری مبنی بر حرکت مخالفان مرسی از کاخ اتحادیه به کاخ قبه که گفته می‌شود مرسی به همراه خانواده‌اش در آن ساکن شده‌اند، مخابره شده بود. معترضان مصری خواهان کناره گیری محمد مرسی و اخوان المسلمین از قدرت و برگزاری انتخابات زودهنگام در کشورشان هستند.

2 Comments

  1. حمید خان سلام،
    استاد، اولا حکومت ایران با وجود اسلامی بودن آن که فرهنگ و روبنای آنرا از قبرستان ۱۴۰۰ ساله بیرون کشیدند و در نوع زن ستیزی و شقاوت در نوع خود، با همان-اسلام ِزمان محمد، تفاوت چندانی نداشت را با حکومت دست نشانده آمریکایی مُسری یکی ندانید.
    مردم ایران توانستند با تظاهرات ۱۲ ملیونی خود فقط در تهران(از ۳۵ ملیون کل جمعیت ایران) و مبارزاتی که در نوع و زمان خود بی نظیر بود، رژیم وابسته به آمریکا، مانند مصر امروزی را با داشتن رهبری خود(در آنزمان ۲۵۰۰۰۰ کادر طلبه که از طرف سرمایه داران بازاری تا صنایع کوچک که رهبری میشدند و بقول رفیق خسروی باسناریوی…)توانستند واقعا انقلاب شکوه مند بهمن را به ثمر برسانند.
    در صورتیکه در هیچیک از جنبش هایی که در کشورهای عربی اتفاق افتاد، هیچکدام نتوانستند از یوق دیکته ی سیاستهای امپریالیستی غرب خود را رها سازند.
    بدون شک توفان ها در راهند، من بشما حق میدهم ولی باید دانست هرنوع دلخوش کردن به جنبش های بدون سر(حزبی منسجم) آخرش کلاه گشادی است که بر سر مردم این کشورها گذاشته خواهد شد و دردناکترین راه با نتایجی ناچیز در همان مقوله مستعمره گی نوین ِگذشه خواهد بود.
    در ثانی در مورد ایران خودمان، هر فرد آگاه و هر سازمان و حزبی(که اکنون بتعداد صد ها از آن در اینترنت موجودیت خود را پیدا کرده اند) که اهمیت رهبری طبقه کارگر (یا رهبری طبقه ای که میتواند وظیفه تاریخی در کشوری داشته باشد مانند وظیفه تاریخی انقلاب مشروطیت خودمان در صدو چندی سال پیش، در ایران آنروزی)در جنبش های کنونی را نادیده بگیرد و یا آنر کم اهمیت جلوه دهد، مردم را تحمیق مینماید.

    با درودهای همدردی
    سپیده

  2. آنچه در انتظارش بودیم در حال بوقوع پیوستن است راستهای مذهبی که بعداز سالهای 1990 به کمک غرب و ناتو وارد صحنه شده بودند تا از یک طرف قدرت را قیضه کنند و از طرف دیگر قوانین ارتجاعی عهد بوقی را که بنام صدر اسلام معروف است به مردم تحمیل کنند با مقاومت سرسختانه مردم زحمتکش و مترقی کشورهای خاورمیانه روبرو شده اند از یک طرف کمربند مذهبی اسلامی که آمریکا و اعضاء ناتو بر روی آن بالاترین سرمایه گزاری را کرده بودند در حال شکست خوردن نهایی است و از طرف دیگر تلاش نیروهای ارتجاعی برای محو ونابودی جنبشهای ملی دمکراتیک که بعداز جنگ جهانی دوم شکل گرفته بود با مقاومت جانانه مواجه شده که نتایج آنها را در ترکیه ، مصر ، عراق و افغانستان و دیگر کشورهای عربی و خاورمیانه شاهدیم . مذهبیون که موقعیت خود را بعداز جنگ جهانی اول از دست داده بودند و بعداز سالهای شصت بکمک سازمانهای امنیتی غرب دوباره جان گرفته بودندحالا با چالش بزرگی در خاورمیانه مواجه شده اند این نیروها در کشورهای خاورمیلانه در تمامی ابعاد خود با آمپریالیسم همراه و همگام بودند از جمله ایران که در تمامی جنایات آمریکا و ناتو در عراق و افغانستان تا یوگسلاوی و لیبی فعالانه شرکت داشت . سقوط رژِم اخوانی مصر و از بین رفتن وجهه قلابی حزب توسعه و عدالت ترکیه و جنگ داخلی در عراق نوید پایان یافتن و افول این نیروهای ارتجاعی را رغم زده است دور نیست که شاهد طغیان عمومی بر علیه قوانین مذهبی که از سر تا پا جنگ و جنایت از آن می بارد و مورد حمایت کامل نیروهای امپریالیستی است در سطح خاورمیانه باشیم

Comments are closed.