شکست اجلاس سوریه یعنی آغاز سیاست «هرج و مرج»

20130528-070553.jpg

یونگه ولت – ترجمه رضا نافعی
منتشر شده در تارنگاشت آينده ما

اتحادیه اروپا قصد دارد به پرکردن بشکه باروت در سوریه ادامه دهد. مسیر حرکت اجلاس وزرای خارجه 27 کشور عضو اتحادیه اروپا که در بروکسل برپا شد به این سو است. خبرگزاری های فرانسه و آلمان گزارش دادند که پس از یک باصطلاح بحث «بسیار تند» مانع بر طرف گشت:

روز 31 ماه مه مدت اعتبار قرارداد منع ارسال سلاح به سوریه منقضی می گردد. چند کشور اروپائی خود بخود از قبل خود را متعهد به اجرای آن نکرده بودند.

بنا به گزارش خبر گزاری رویتر انگلستان و فرانسه در بروکسل بشدت خواستار لغو ممنوعیت ارسال سلاح به سوریه بودند. اتریش و چهار کشور دیگر مصرانه خواستار ادامه وضع کنونی و خواستار ادامه تمدید ممنوعیت ارسال سلاح به سوریه بودند.

طبق سندی که سند مصالحه نامیده شده است قرار است شورشیان با محدودیت شدید و بر اساس تصمیمات موردی به سلاح دست یابند. ولی این اجازه تا اول ماه اگوست اجرا نخواهد شد. ولی تمام تحریم ها علیه سوریه از روز اول ژوئن بمدت یک سال تمدید شد. بنا به گزارش خبرگزاری ها هدف این تصمیم تاکتیکی آنست که بتوان در کنفرانسی که قراراست تشکیل گردد دمشق زیر فشار قرار گیرد. اسلحه فقط می تواند در اختیار ائتلاف ملی سوریه گذاشته شود که بخشی از مخالفان رژیم سوریه را تشکیل می دهد. این که آیا ارسال اسلحه محدود خواهد ماند و محدودیت به چه صورت خواهد بود، پرسش هائی هستند که فعلا پاسخ آنها مشخص نیست.

«گیدو وستر وله» وزیر خارجه آلمان ابراز نگرانی کرد که ممکن است کشورهای عضو اتحادیه اروپا با منازعه از هم جدا شوند. در آن صورت از روز شنبه به بعد دیگر نه ارسال سلاح به سوریه ممنوع خواهد بود و نه تحریم ها علیه دولت پرزیدنت اسد اعتبار خواهند داشت. ویلیام هاگ وزیر خارجه انگلیس بر خواست انگلیس مبنی بر ارسال سلاح به سوریه تاکید ورزید و بعید ندانست که دولت انگلیس تصمیم به تک روی بگیرد. او گفت: » آنچه اهمیت دارد این است که برای سوریه تصمیم درست گرفته شود. اهمیت این بیش از آنست که آیا اتحادیه اروپا در موقعیتی هست که بتواند در مورد همه جزئیات به اتفاق نظر دست یابد با نه.» هاگ به کنفرانس سوریه که مورد توافق آمریکا و روسیه قرار گرفته است اشاره کرد و گفت ما فکر می کنیم، اهمیت دارد که نشان دهیم حاضر به تغییر ممنوعیت ارسال سلاح به سوریه هستیم، تا رژیم اسد اشاره روشنی دریافت دارد که باید مذاکرات را جدی تلقی کند. «میشائیل اشپیندل اگر» وزیر خارجه اتریش مخالف این نظر بود و حتی کاستن بخشی از مقررات ارسال سلاح را نیز رد کرد و گفت اتحادیه اروپا یک » اتحادیه صلح » است و باید خود را از جنگ ها دور نگه دارد. اگر اتحادیه اروپا اسلحه به سوریه بفرستد، اتریش 380 سربازی که بعنوان سربازان صلح سازمان ملل به ارتفاعات جولان فرستاده است، فرا خواهد خواند. بنظر دیپلمات ها چنین عملی به معنی پایان یافتن مجموعه تصمیمات است.

کنفرانس وزرای خارجه همراه بود با خبرهائی مبنی بر این که گویا نیروهای دولتی سوریه سلاحهای شیمیائی بکار برده اند. روزنامه لوموند که در پاریس منتشر می شود، روز دوشنبه گزارش داد که همکار این روزنامه در اواسط ماه آوریل، پس از یک حمله به شهر جبرا، دید چشمش ضعیف شده و چندین روز دچار تنگی نفس بوده است. همزمان با این خبر تلویزیون آ.آر. دی. از آلمان گزارش تلفنی همکار خود از عمان را منتشر کرد که طبق آن گرهارد شیندلر رئیس سازمان اطلاعاتی آلمان » بی. ان.دی.» درهفته های آغازین ماه مه در دمشق حضور داشته است. دلیل سفر او این بوده که «همکاری میان سازمانهای اطلاعاتی دو کشور دوباره از سر گرفته شود.»

http://www.jungewelt.de/2013/05-28/063.php