مناسبات آمریکا و روسیه موضوع مرکزی در «کنفرانس امنیت» در شهر مونیخ آلمان بود. وزیر خارجه آمریکا در رابطه با مسکو » اختلافات تازه » ای می بیند.
ناتو در » کنفرانس امنیت مونیخ « تاکید کرد که تصمیماتش برای گسترش ناتو به شرق اروپا و ایجاد » چتر دفاع موشکی «علیه روسیه به اعتبار خود باقی است.
سخنان «جو بایدن» معاون ریاست جمهور آمریکا مورد توجه ویژه رسانه ها قرار گرفت، هرچند که در آن مطلب تازه ای عرضه نشد. بخش عمده سخنان او مربوط بود به مناسبات با روسیه. چهار سال پیش نیز «جو بایدن»، در مونیخ، پس از حکومت هشت ساله جورج دبلیو بوش قول داده بود که در مناسبات با روسیه تجدید نظر خواهد شد. بنا به گفته جو بایدن، از دیدگاه آمریکا این تجدید مناسبات بسیار مفید بود. بعنوان مثال بایدن مذاکره در باره قرار داد سالت، امضاء و اجرای آن را مطرح ساخت که طبق آن شمار سلاحهای استراتژیک اتمی آمریکا و روسیه کاهش می یابد. او از موافقت روسیه در شورای امنیت سازمان ملل متحد با گسترش و تشدید تحریم ها علیه ایران یاد کرد و آن را » بی نظیر» نامید و نیز از توافق واشنگتن و مسکو برای مقابله با کره شمالی، و همراهی مسکو برای تامین نیازهای گروههای اشغالگر در افغانستان یاد کرد.
با این همه، جو بایدن بر ادامه اختلاف نظر بین دو دولت تکیه کرد. بعنوان مثال آمریکا در آینده نیز جمهوری های «ابخازی» و «استین جنوبی» را که 20 سال پیش از گرجستان جدا شدند و استقلال خود را اعلام کردند برسمیت نخواهد شناخت. بطور کلی آمریکا حاضر نیست بپذیرد که هیچ کشور دیگری دارای منطقه نفوذ است. ( تبصره: البته باستثنای خود آمریکا. مفسر) . بایدن بر سخنان خود افزود که در سالهای گذشته اختلافات تازه ای نیز بر اختلافات پیشین افزوده شده است. او گفت «این راز نهفته ای نیست که ما در مورد سوریه، چتر دفاع راکتی، گسترش ناتو، دموکراسی و حقوق بشر با مسکو اختلاف نظر جدی داریم .»
در حاشیه کنفرانس، جو بایدن و سرگئی لاوروف وزیرخارجه روسیه و علی اکبر صالحی، وزیرخارجه ایران، جدا از هم ، با احمد معاذ الخطیب رئیس شورای ملی شورشیان سوریه گفتگو کردند. لاوروف و صالحی پس از گفتگو های خود از سخنان الخطیب ابراز رضایت کردند . الخطیب اعلام کرد که اپوزیسیون سوریه برای گفتگو با دولت سوریه و یافتن راه حلی برای جنگ داخلی سوریه آماده است. البته خطیب شرائطی برای دادن این امتیاز قائل شده که واقع بینانه بنظر نمی رسد، از جمله آزاد شدن همه توقیف شدگان و زندانیان که تعداد آنها به 160 هزار نفر تخمین زده می شود. افزون بر این، دیگر نمایندگان اپوزیسیون فورا و بشدت از موافقت الخطیب با مذاکرات فاصله گرفتند.
نیویورک تایمز از قول منابع ناشناس گزارش داد که پیش تر هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق و داوید پتریوس رئیس سیا خواستار مسلح ساختن علنی اپوزیسیون و دادن آموزش به شورشیان سوریه شده اند، ولی پرزیدنت اوباما با خواست آنها موافقت نکرده است. پتریوس در سال گذشته بدلیل ماجرائی شخصی مقام خود را از دست داد و هیلری کلینتون چند روز پیش با وزارت خارجه آمریکا وداع کرد.