آرام و بیسر و صداتر، سبعتر و بیوجدانتر از همکار سابق خود جورج دبلیو بوش
دنیای جوان
مومياابوجمال
تارنگاشت عدالت
آرام و بیسر و صداتر، سبعتر و بیوجدانتر از همکار سابق خود جورج دبليو بوش
برای بسياری از مردم که در دوران رياست جمهوری جورج دبليو بوش میناليدند، به قدرت رسيدن جانشين او، باراک اوباما نوعی رهايی، مانند طلوع خورشيد بهاری، پس از عبور توفانی ويرانکننده به نظر میرسيد. چه کسی میتوانست تصور کند که به قدرت رسيدن اوباما، به نحوی ادامه همان سياستهای دوران بوش خواهد بود؟ بوش از جنگافروزی خود لذت میبُرد و با غرور جنگسالاری خود را به نمايش میگُذارد. اوباما برعکس همکار پيشين خود کمتر از جنگ سخن میگويد. او فخرفروشی نمیکند، اما با همان شدت که میتوان آن را نابود کننده ناميد، به جنگ ادامه میدهد.
بنابر گزارش نيويورکتايمز، اوباما به «جنگجوی جنگهای پنهانی» تبديل شده است که دستور حمله پهپادها به انسانهايی را صادر میکند، که گمان میرود «دشمنان ايالات متحده آمريکا» باشند. ابعاد اين حملات به قدری گسترده شده که میتواند همکار سابق جنگسالار او، جورج دبليو بوش را به سرگيجه دچار کند.
عليه افغانستان و پاکستان و قبايل همپيمان مناطق مرزی دو طرف، همينطور عليه يمن و سومالی هماکنون جنگ خاموش پهپادها حاکم است. اين هواپيماهای بیسرنشين که به طور کامپيوتری از راه دور هدايت میشوند، بمبهای مرگبار خود را از آسمان فرو میريزند و «مظنونين» و خانوادهها، همسايگان و تمام قبيله آنان را نابود میکنند.
در اصل تعجبآور خواهد بود اگر کسی حيرتزده شود، زيرا اوباما درست همين اقدامات را پيشاپيش وعده داده بود، که «مظنونين به تروريسم» را هر کجا که باشند مورد حمله قرار خواهد داد و «اسماء بنلادن را زنده و يا مرده گرفتار خواهد کرد.» اما هواداران اوباما که کاسه صبرشان به خاطر جورج بوش دست و پا چلفتی به کلی لبريز شده بود، وعدههای اوباما را مورد اغماض قرار دادند و وانمود کردند که آنها را نشنيده اند.
در حقيقت اوباما به مراتب جنگسالارتر از جورج بوش است. شيوه جنگی انتخابی او از نظر تکنولوژيکی بسيار حسابشدهتر و هدفمندتر میباشد و برعکس جورج بوش کمتر در مورد آن حرف میزند. منقدی میگفت اوباما مثل جورج بوشی است که زير درمان کورتيزون قرار گرفته باشد: بیسروصداتر، سبعتر و بیوجدانتر. و حال چه بخواهيم و چه نخواهيم: اين همان دنيای اوباما است که ما در سال ۲۰۰۸ به آن رأی داديم.
تحلیل واره ای بر تحلیل ابو جمال بخش اولکلیک کنید
لایکلایک
بر این مقاله در تارنمای دایرة المعارف روشنگری نقدی نوشته خواهد شد.
لایکلایک