ترجمه از تارنگاشت عدالت
کلينتون به شورشيان ليبی پيشنهاد کمک کرده ولی آنها علاقهای به شنيدن آن ندارند. به همت ایالات متحده آمریکا مزدوران قذافی از مجازات معاف شدند
برخلاف مصر و تونس، ليبی چيز زيادی برای عرضه دارد، آن هم چه چيزی، گاز و نفت، که آخری حتا از نوع بسيار مرغوب و سبکش است که در بازارهای بينالمللی خواستاران زيادی دارد. به همين دليل «جامعه بينالمللی» کشورهای امپرياليستی آمريکا و اروپا فشار میآورند تا با «کمک» به انقلابيون ليبی، روند جنبش را در جهت مطبوع اقتصاد راهزنانه آزاد هدايت کنند.
وزير امور خارجه ایالات متحده خانم هيلاری کلينتون روز يکشنبه، چند لحظه قبل از پرواز خود به ژنو (برای مشورت با کشورهای عضو پيمان نظامی ناتو و کشورهای اروپايی در مورد نحوه ادامه اقدامات عليه قذافی) به نيروهای اپوزيسيون ليبی پيشنهاد «هر نوع کمکی» برای سرنگونی رييسجمهور هنوز در قدرت اين کشور نمود. او نخواست دقيقتر کند که آيا منظور وی از اين کمکها، کمکهای نظامی بوده است يا خير. برعکس وی، دو مقام عالیرتبه آمريکايی، دو سناتور خشکه محافظهکار مثل جان مککين و جو ليبرمان که زياد ملاحظهای در انتخاب کلمات ندارند و هر دو از پشتيبانان بی قيدوشرط جنگ اسرائيل عليه فلسطينيان مقيم نوار غزه در سال ۲۰۰۸- ۲۰۰۹ بودند، در سفر آخر هفته گذشته خود به قاهره از مدافعان سرسخت حقوق بشر در ليبی از آب درآمدند. آنها از دستگاه ديپلماسی اوباما خواستند، شورشيان ليبی را فوراً با اسلحه مجهز سازد، ظاهراً برای تأمين حضور زرادخانه و مشاوران نظامی آمريکايی در ليبی، در شرايطی که جنگ داخلی در اين کشور آغاز شود.
رهبران نيروهای اپوزيسيون ليبی که آخر هفته گذشته در بنغازی شورای ملی ليبی را تأسيس کردند، در مقابل رسانهها تأکيد کردند که آنها نه با کشورهای خارجی تماس برقرار ساخته اند و نه از کشورهای خارجی تقاضای کمک نموده اند. سخنگوی شورا توضيح داد که شورا وضعيت را در جمع تحت کنترل دارد و «بقيه کشور» نيز «توسط خلق آزاد خواهد شد.» رسانه خبری «العربيه» که در لندن انتشار میيابد از قول سخنگوی شورا دخالت خارجی را «شديداً نامطلوب» اعلام داشت.
قبل از آن نخستوزير روسيه ولاديمير پوتين در مورد دخالت در مسايل داخلی کشورهای عربی و تحميل نسخه غربی «دمکراسی» به غرب هشدار داد. او پس از ملاقات با مقامات عالیرتبه اتحادیه اروپايی در روز ۲۵ فوريه گفت: «اکنون مدت زيادی نيست که شرکای ما انتخابات دمکراتيک در فلسطين را مورد پشتيبانی قرار دادند. و حماس پيروز شد. و آنها فوراً حماس را يک سازمان تروريستی معرفی کردند و از آن هنگام به مبارزه با آن مشغولند.» پوتين اضافه کرد: «ما بايد اين شانس را در اختيار مردم قرار دهيم که در مورد آينده خويش، خود تصميم بگيرند. آنها بايد بدون دخالت خارجی، راه خويش را پيدا کنند.»
در اين حين شورای امنیت سازمان ملل متحد در روز شنبه يک رديف از اقدامات تضييقی را عليه باقیماندههای رژيم قذافی به تصويب رسانيد و از جمله ادامه تحويل اسلحه به ليبی را موقوف ساخت. به عنوان تنها کشور در اين مجمع، ایالات متحده آمریکا بخشی از قطعنامه را رد کرد و بدين صورت مانع از اين شد که مزدوران قذافی، که مرتکب جنايت جنگی شده اند به دادگاه بينالمللی در لاهه تحويل داده شوند. ترس از اينکه، اين کار نمونهای شود که در آينده تحويل جنايتکاران جنگی آمريکا به دادگاه بينالمللی لاهه را ممکن سازد، باعث شد که جلادان قذافی از مجازات معاف گردند.